توصیه های مسافرتی

بسمه تعالی

توصیه‌هــــای سفر به جمهــوری قبـــرس

1)   قبرس عضو نظام روادید شنگن نیست و برای ورود به این کشور روادید ملی باید دریافت شود. برای آگاهی از چگونگی دریافت روادید، مراجعه به سایت سفارت قبرس در تهران به آدرس زیر توصیه می‌شود:

http://www.mfa.gov.cy/mfa/embassies/embassy_Tehran

2)   افرادی که کارت اقامت کشورهای شنگن با چندبار ورود شنگن را داشته باشد می توانند بدون روادید ملی وارد جمهوری قبرس شود.

3)   فرودگاه‌های لارناکا و پافوس و بندر لیماسول مرزهای قانونی ورود مسافر به قبرس شناخته می شوند و از دید دولت قبرس هرگونه ورود از مرزهای بخش ترک نشین غیرقانونی، ممنوع و در صورت ورود به بخش یونانی نشین، مشمول مجازات زندان خواهد بود.

4)   مسافرانی که از طریق ترکیه یا هر مسیر دیگری وارد بخش ترک نشین قبرس می شوند، حق ورود به جمهوری قبرس (بخش جنوبی) را ندارند

5)   مسافرانی که از مرزهای قانونی وارد جمهوری قبرس می شوند، می توانند از گذرگاه ­های تعیین شده وارد بخش شمالی قبرس (ترک نشین) بشوند.

6)   مواردی از پیشنهاد کمک به مهاجرت غیرقانونی از طریق فروش گذرنامه جعلی به اروپا به سفارت گزارش شده است. دارندگان این گونه اسناد جعلی به دلیل تسلط و تجهیزات مدرن پلیس قبرس شناسایی، بازداشت و محکوم به زندان می شوند.

7)   مراقب گذرنامه و اسناد هویتی خود باشید، زیرا این اسناد ممکن است مورد سوء استفاده قاچاقچیان انسان یا گروه­ های تروریستی قرار گیرند. این امر برای دارنده­‌ی آنها مشکلات شدید قضایی ایجاد می کند.

8)   قوانین قبرس در خصوص حمل مواد مخدر، قرص های ترک اعتیاد و نیز حمل سلاح سرد و گرم به هر شکل و در هر میزان بسیار سخت‌گیرانه است و مجازات جدی بدنبال دارد.

9)   در مدت سفر به قبرس، همواره گذرنامه خود را همراه داشته باشید و ضمن مراقبت جدی از اسناد شناسایی خود، با پلیس برای احزار هویت احتمالی همکاری نمایید.

11)   خرید بدون مالیات (Tax Free) در جمهوری قبرس با طی تشریفات لازم و به شرط خرید به میزان 90 یورو در یک فاکتور، برای مسافران خارجی امکان‌پذیر است. توضیحات بیشتر را از آژانس گردشگری یا راهنمایان سازمان جهانگردی قبرس بپرسید.

12)   واکسیناسیون برای سفر به قبرس ضروری نیست.

توصیه های مربوط به بخش ترک نشین قبرس:

1) شهروندان ایرانی برای سفر کوتاه مدت به این بخش نیازی به روادید ندارند.

2) سفارت جمهوری اسلامی ایران مانند سایر سفارت های مقیم در بخش یونانی نشین قرار دارد و هیچگونه دفتر ثابتی برای ارائه خدمات به هموطنان ندارد.

3) سفارت جمهوری اسلامی ایران در قبرس بخاطر ملاحظات سیاسی و حقوقی، دسترسی محدودی به نهادهای رسمی بخش ترک نشین دارد، از این رو امکان حمایت کنسولی از شهروندان ایرانی بسیار محدود است.

4) قاچاقچیان انسان با فریب افرادی که قصد دارند از بخش ترک نشین وارد جمهوری قبرس (اروپا) شوند، در برابر مبالغ هنگفت، گذرنامه های جعلی به آنها می دهند که این گونه افراد نیز بطور معمول در بخش اروپایی توسط پلیس شناسایی و بازداشت و در دادگاه به چند ماه زندان محکوم می شوند. 

5) خرید ملک در بخش ترک نشین تاثیری برای دریافت حق اقامت در جمهوری قبرس (بخش یونانی نشین) ندارد.

6) املاکی زیادی در بخش ترک نشین وجود دارند که مالک اصلی آنها یونانی تبارهای قبرسی هستند و پس از اختلافات دهه هفتاد از سوی بخش ترک نشین مصادره شده اند؛ خرید این املاک می تواند مشکلات حقوقی زیادی را برای خریدار ایجاد کند.

7) بدون مشاوره حقوقی با وکیل معتبر، وارد هیچ معامله ای از جمله خرید ملک نشوید.

8)   واحد پول بخش ترک نشین قبرس «لیر ترکیه» است.

توصیه های دانشجویی:

1) علاقه مندان به تحصیلات دانشگاهی در قبرس ملزم نیستند برای کسب پذیرش از دانشگاه، از آژانس های واسطه کمک بگیرند. بورس دانشجویی نیز از سوی تمام دانشگاه ها بر اساس پیشینه تحصیلی و نمرات کسب شده به فرد واگذار می شود و ارتباطی با آژانس ­های واسطه‌­ای ندارد.

2) در صورتی که تمایل دارید از خدمات آژانس های فعال در حوزه‌ی اعزام دانشجو استفاده کنید، حتما از طریق دانشگاه مربوط اطمینان پیدا کنید که فعالیت موسسه‌ی مورد نظر شما برای انجام این کار قانونی است.

3) از طریق ‍پایگاه اینترنتی وزارت علوم و آموزش عالی و وزارت بهداشت کشورمان، اطمینان پیدا کنید که دانشگاه،‌ مقطع و رشته‌ی مورد نظر شما توسط آن وزارتخانه معتبر و مورد تایید است.

4) داوطلبان مردی که علاقمند به تحصیل در قبرس هستند، پیش از اقدام برای ثبت نام در دانشگاه قبرسی، می بایست ابتدا اطمینان پیدا کنند که از نظر نظام وظیفه منعی برای ادامه تحصیل در خارج ندارند.

5) دانشجویانی که به هر دلیل نتوانند از تسهیلات دانشجویی، از جمله مهر خروجی دانشجویی استفاده کنند، مانند دیگر مقیمین ایرانی در خارج و بر اساس قانون نظام وظیفه ج.ا.ایران، تنها پس از سه سال اقامت، می توانند از مهر خروجی مشمولین استفاده کنند.

6) با ارزیابی و بررسی واقعی از هزینه های زندگی و تحصیل عزیمت نمایید تا در طول تحصیل با مشکلات مالی روبرو نشوید.

7) با توجه به بازنگری در فهرست دانشگاه های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بر اساس رتبه بندی های معتبر جهانی، فهرست جدید در سایت مرکز خدمات آموزشی وزارت یادشده به نشانی http://edd.behdasht.gov.ir/   در دسترس می باشد.

------------------

 

سفارت جمهوری اسلامی ایران در خدمت هموطنان گرامی است:

آدرس نیکوزیا، خیابان آرمنیاس، روبروی کلیسای ارامنه، شماره 42.

 

تلفنهای ضروری سفارت جمهوری اسلامی ایران در نیکوزیا:

(00357) 22314459 - 22315896

(00357) 99433829   تلفن کشیک